I když jste na podzim skleník zazimovali a udělali vše, jak se má, ani na jaře se neobejde bez důkladné přípravy. Nevytápěné skleníky, kde přes zimu nic nerostlo, byste měli začít připravovat během března.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
I když jste na podzim skleník zazimovali a udělali vše, jak se má, ani na jaře se neobejde bez důkladné přípravy. Nevytápěné skleníky, kde přes zimu nic nerostlo, byste měli začít připravovat během března.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Cukety a skleník? Jeden zahrádkář vás bude odrazovat, druhý bude doporučovat je na předpěstování sazenic a třetí na pěstování cuket ve skleníku nedá dopustit. Každopádně, pokud chcete jednou nebo i víckrát za rok ve skleníku sklízet, měli byste mít pro cuketu opravdu hodně prostoru.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Ani ve skleníku se nedá úplně vyhnout různým škůdcům, protože každý skleník se musí větrat a škůdce si do něj někdy i sami nevědomky zavlečeme se sazenicemi, nebo špatně vydezinfikovanými nádobami, případně nevhodným substrátem. Mezi nejčastější škůdce ve sklenících patří svilušky a mšice. Existují dvě základní cesty, jak se jich zbavit – chemická a biologická.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
K těm rostlinám, které se v našich klimatických podmínkách obejdou bez skleníku jen velmi těžce, patří také papriky. Sice to není u určitých vybraných odrůd úplně nemožné, ale ve skleníku paprikám zajistíme mnohem lepší podmínky.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Skleník vám může přinést čerstvou zeleninu, ale i ovoce v předstihu, nebo dokonce i během zimy. Záleží na tom, zda ho máte jen na sezónu, temperovaný, nebo celoročně vyhřívaný. Ale bez ohledu, jak dlouho a co v něm pěstujete, neobejdete se bez pravidelné výměny zeminy ve skleníku.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Zázvor patří mezi velmi oblíbená koření, ale stejně významnou roli hraje také v domácí léčbě nachlazení. Pro své pozitivní účinky na lidský organismus, hlavně pro zdravou funkci imunity, bývá zázvor označován jako superpotravina.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Bobkový list určitě znáte z kuchyně. Je to lidový název pro vavřín ušlechtilý, nebo také vznešený. Je to keř, případně menší stromek, který se pěstuje, ale někdy i roste planě hlavně ve středomořské oblasti. Bobkový list se nejen skvěle hodí do různých pokrmů, například polévek a omáček, ale používá se také při nakládání zeleniny a masa, ale dokonce i jaké léčivá rostlina. Podporuje správnou činnost jater, pomáhá při nachlazení, při léčbě cukrovky i na bolavé klouby.
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Odpověď je jednoduchá – skoro všechny rostliny, které mají rády teplo, jen to obvykle nejde všechno najednou. Ani rostliny vhodné do skleníku totiž nemají stejné nároky na teplotu, světlo, vlhkost i cirkulaci vzduchu ve skleníku. Co jedné prospívá, jiné může škodit. Je tedy třeba vybrat si ty rostliny, které se vzájemně snášejí a někdy i doplňují.
Developed by emak.cz © 2018 © All rights reserved, Skleníky Bureš