Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Majoránka patří k neodmyslitelným součástem české kuchyně. Dokážete si snad představit bramboráky, bramboračku, nebo sekanou právě bez typické vůně této bylinky? Sušenou majoránku si sice můžete koupit v každém obchodu s potravinami, ale vlastnoručně vypěstovaná a usušená majoránka je mnohem aromatičtější. Její výrazná chuť pomáhá třeba lidem, kteří chtějí ve svém jídle snížit podíl soli.
Pokračovat ve čtení
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Rostliny ve skleníku prospívají, když mají optimální teplotu a vlhkost. Proto je důležité rostliny vhodně zalévat. Důležité je nejen množství vody, ale také její teplota a způsob zálivky. Víte, jak na to?
Pokračovat ve čtení
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
Aby byla vaše úroda ve skleníku skutečně dobrá, je třeba věnovat velkou péči kvalitě zeminy, protože dříve nebo později se i ve skleníku půda vyčerpá. Proto je třeba o ní pečovat a pravidelně jí měnit. Ideálním obdobím, kdy se půdě věnovat, jsou podzimní měsíce, což platí hlavně v případě, kdy skleník nevyužíváte během zimy.
Pokračovat ve čtení
Napsáno od Skleníky Bureš. Zveřejněno v Blog
S ranním chladem v srpnu a prodlužujícími dny nekončí naše možnosti, jak využít skleník i během podzimních měsíců, abychom obohatili svůj jídelníček o čerstvou zeleninu. I když se na podzim hlavně sklízí to, co již bylo vypěstováno dříve, také koncem léta a začátkem podzimu je možné vysít semínka, nebo nasázet sazeničky a za několik týdnů sklízet čerstvou úrodu.
Pokračovat ve čtení