BLOG skleníky bureš

Srpen ve skleníku

list
Srpen ve skleníku

Srpen je ve skleníku velmi rušným měsícem. Mnoho plodin v něm vysazených na začátku roku tento měsíc „nese ovoce“. Na každém kroku je co sklízet a můžete dokonce čelit nadbytku.

Cukety a okurky budou tento měsíc plodit a na záhonech pravděpodobně uvidíte dozrávání rajčat. Fazole budou tvořit lusky a pokud jste si promysleli postupné pěstování, můžete mít ještě letní hrášek.

Salátové plodiny budou hojné a nebudete mít nedostatek ani paprik. Papriky (chilli a papriky) budou v květu. Plody se začnou tvořit ke konci měsíce.

Zároveň srpen nabízí poslední šanci zasadit si na zimu zimní salátové plodiny, špenát a kedluben, zimní klíčící brokolici a zimní zelí. 

Dbejte na to, abyste zalévali často a hluboce, a vždy se ujistěte, že je prostor pro pěstování dobře větraný. Dávejte pozor na plevele, škůdce a nemoci.

Při odstraňování letních plodin a výsadbě plodin na zimu a na příští jaro využijte příležitost upravit půdu kvalitním kompostem nebo jiným vyváženým hnojivem. 

Pokud je dobrý rok, bude tento měsíc plný bohaté sklizně.

Květiny ve skleníku v srpnu

Zimní kvetoucí macešky lze nyní zasít, během zimy vás budou těšit svou mnohobarevností.

Zasejte semena violy, na jaře vás překvapí svými barvami.

Nyní zasejte vytrvalá roční semena jako mák, kalifornský mák, chrpy, měsíčky a hvězdice, na jaře budete mít co dát domů do vázy.

První mrazy – myslete do budoucna

Před prvním mrazem je také čas přesunout na zimu nějaké rostliny v květináčích už do skleníku. Citrusy, fíky, papriky a rajčata, které jsou venku v květináčích, mohou přežít zimu – v květináčích ve skleníku. 

Srpen je mimo jiné, ideální pro ty, kteří skleník ještě nemají, ale přemýšlejí nad jeho koupí, vybudováním.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.