BLOG skleníky bureš

Nejen skleníkové nářadí

list
Nejen skleníkové nářadí

Úspěšná zahrada se nejlépe udržuje pomocí kvalitního, robustního zahradního nářadí a zahradního vybavení. Výběr správného zahradního nářadí a vybavení je zásadní a všechny materiály, design, tvar a velikost přispívají k jejich efektivitě.

1. Ruční stěrka

Zahradní stěrka je uváděna jako hlavní základní zahradní nástroj. Zednická lžíce, kterou používají všichni zahradníci, se používá k výsadbě, přesazování a zalévání. Rukojeť je navržena pro ruční použití a je obvykle vyrobena z gumy, plastu nebo kovu.

2. Rýč

Každý seriózní zahradník by měl mít rýč. Díky své dlouhé rukojeti a úzkému designu ploché hlavy bude kopání, stejně jako lemování záhonů, trávníků, přesazování a mnoho dalších zahradnických aktivit rozhodně bez něj těžkým úkolem. Pohodlí, velikost a materiál budou opět záviset na vás.

3. Vidle

Provzdušňovat trávníky, rozbíjet zhutněnou půdu, vytvářet díry pro semena a míchat s úpravou půdy, to je jen několik příkladů, které vidle zvládnou. 

4. Zahradnické nůžky

Zahradnické nůžky, používají všichni zahradníci k tvarování, stříhání a odstraňování mrtvých porostů ze zahrady. Silné větve lze také stříhat a ořezávat v závislosti na kvalitě čepelí zahradních nůžek, pamatujte, že úchop je stejně důležitý jako hlava nářadí!

5. Motyka

Příprava záhonů pro výsadbu a odplevelení může být v některých případech velmi obtížným úkolem. Se zahradní motykou však můžete snadno obdělávat půdu a lemovat záhony. Tento základní zahradní nástroj může mít několik stylů, Draw nebo Dutch. 

6. Zahradnické rukavice

Bez ohledu na to, jaké zahradní nářadí vlastníte, žádný nástroj není tak důležitý jako vaše ruce. Použití zahradnických rukavic zabrání kontaktu trnů, třísek a nečistot s pokožkou. 

7. Hrábě

Hrábě vyrovnají a odstraní povrch půdy. Používají se i ke sběru listí, plevele nebo jiných nečistot. Stejně jako motyka lze na trhu pro určité terény a povrchy nalézt různé varianty tohoto nástroje.

8. Lopata

Lopata se zdá být nejběžnějším používaným nástrojem.

9. Kolečko

Každý zahradník zná boj s pohybem těžkých a nepříjemných materiálů.

10. Pila

Nezapomeňte si vybrat pilu, která vyhovuje vašemu stylu, protože na trhu je mnoho různých druhů.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.