BLOG skleníky bureš

Výběr skleníku z polykarbonátu

list
Výběr skleníku z polykarbonátu

Polykarbonátové skleníky nabízejí cenově výhodné řešení na zahrady pro začátečníky i odborníky.

Skleníky – útočiště pro rostliny a sazenice

Skleníky poskytují optimální podmínky pro péči, lepší kontrolu nad klimatem vašich rostlin a teplem, které po delší dobu potřebují. Umožňuje vám se svými sazenicemi náskok a pomůže vašim rostlinám přežít podzimní mrazy.

Vytvořte správné podmínky pro růst

Čiré panely mají vysokou propustnost světla; vícestěnné nebo dvojstěnné panely mají efekt rozptylu světla, který chrání před silným slunečním zářením, omezuje aktivní body a zastíněné oblasti.

Další funkce, jako jsou ventilační otvory, okna, dveře, topení a mlžení, pomáhají řídit teplotu, průtok vzduchu a vlhkost a vytvářet tak optimální prostředí pro péči.

Mnoho obav z teplot

 To platí, ať už zahradničíte uprostřed léta, nebo v zimě. U zimních a předjarních zahrad se však musíte nejdříve rozhodnout, zda budete skleník vytápět či nikoli.

K dispozici jsou možnosti elektrického ohřevu a také řešení pro ohřev propanem a parafinem. Jak jistě víte, teplo má připojenou cenovku, takže to může citelně zasáhnout do vaší peněženky.

Nákladová efektivita

Počínaje osivem vám umožní efektivně snížit náklady a každodenní cesty do obchodu.

Malá investice každé jaro vám dává příležitost zařídit si na dvorku a doma čerstvé květiny nebo si ozdobit jídlo bylinkami a zeleninou, které jste si sami vypěstovali.

Hliník a polykarbonát poskytují stabilní skleníkovou strukturu za konkurenceschopné náklady.

Polykarbonát je prakticky nerozbitný polymer, který dokáže propustit spoustu světla a odolat nepříznivému počasí. 

Výhoda jménem zdraví

Pěstování vlastních rostlin vám umožňuje zůstat aktivní při účelné fyzické aktivitě. Také vás skleník vytáhne ven, kde sluneční světlo a čerstvý vzduch snížují stres, poskytují klidnou atmosféru a podporují relaxaci.

Pěstování vlastní čerstvé zeleniny znamená, vyšší obsah vitamínů a lepší chuť. 

Typy sad skleníků

Skleníky  pro hobby – ideální pro zahradu začínajícího fandy nebo vážného pěstitele. Ačkoli existuje mnoho různých velikostí a stylů, z nichž si můžete vybrat, všechny slouží k prodloužení každého konce vegetačního období nebo k vytvoření prostředí, kde se rostlinám daří po celý rok.

Komerční skleníky –  Ideální pro zemědělce.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.