BLOG skleníky bureš

4 způsoby využití skleníku v létě

list
4 způsoby využití skleníku v létě

Během letních měsíců, kdy venku naplno vzkvétají zahrady, mohou skleníky často ustupovat dopozadí. To ale neznamená, že jsou nepoužívané. Celoroční skleníky ve skutečnosti nabývají nových rolí, aby mohly nadále fungovat. Zde jsou 4 tipy, jak v létě ze skleníku vytěžit maximum.

1. Stínění

Jednou ze skvělých strategií je využití skleníku především pro plodiny odolné vůči teplu, jako jsou rajčata, okurky, papriky a bazalka. Díky stínění může s klidem skleník zaujímat to nejslunnější místo na vaší zahradě. 

2. Posezení

Mnoho zahradníků si v létě užívá pěstování plodin zcela venku a skleník používá, jako posezení nebo další životní prostor. Během léta jsou totiž stromy, květiny a zelenina přesunuty ven.

To nabízí velkorysý prostor pro každodenníranní kávu ve skleníku. 

3. Celoroční pěstování

Energeticky účinný skleník poskytuje kontrolované prostředí pro pěstování široké škály plodin během léta, včetně kapusty a mangoldu, stejnými milovníky tepla jsou také rajčata, papriky a okurky.

4. Nové začátky

Zatímco se většina zahradníků v létě zaměřuje na venkovní záhony, pěstitelé skleníků by se měli připravovat také na své druhé vegetační období, kterým skleníky disponují. Pěstování po celý rok často vyžaduje včasnou výsadbu. Sebemenší zpoždění nepřinese nic dobrého.

Skleník je tedy místem pro nové začátky…

Plodiny můžete předpěstovávat na podnosech nebo přímo v půdě.

Nezapomeňte si pěstební plán promyslet s dostatečným předstihem.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.