BLOG skleníky bureš

Byliny

list
Byliny

Byliny byly používány k léčbě onemocnění už před tisíci lety ve Středomoří. Dnes se používají především k vaření, ale jsou krásnou ozdobou i ve smíšených nádobách, záhonech a květinářstvích.

Bylinám se daří v horkých a suchých podmínkách, takže v letním skleníku úžasně rostou. Jakmile se objeví léto, mnoho skleníků zeje prázdnotou. Využijte tento prázdný prostor právě pro pěstování bylin. 

Chcete-li začít, byliny pěstujte pomocí dobře odvodněné půdy a ujistěte se, že kořeny mají v květináči dost prostoru pro nové nárůsty. Bylinám se dobře daří, když se nechávají mezi zaléváním a občasným lehkým hnojením vyschnout. Kromě toho rostliny pravidelně zaštipujte, abyste podpořili hustý růst. Pokud jsou byliny příliš velké, zastřihněte je a zavěste bylinkové řízky do skleníku, kde vám rychle uschnou a zachovají si tak většinu své čerstvé chuti. 

I když bylinky milují velké teploty, skleník pro ně může být občas až příliš horký. Ve skleníku zemře na přehřátí mnohem více rostlin než na nachlazení.

Tyto rostliny milují nepřímé světlo, takže snížení přímých slunečních paprsků snižuje přebytečné teplo a stres.

Připevnění stínící látky k horní části skleníku je snadným způsobem, jak chránit rostliny před ostrými slunečními paprsky.

I správné větrání pomůže ochladit rozpálený skleník.

Když pěstujete bylinkovou zahradu ve skleníku, nejen že si užijete nadstandardní množství čerstvých bylin po celý rok, ale nemusíte se obávat hrozby jako jsou bouřky, krupobití, vítr a jiné.

Vyzkoušejte stovky bylin

Mnoho z nejpopulárnějších se hodí pro použití právě ve sklenících: levandule, rozmarýn, šalvěj, oregano, tymián, majoránka, máta, bazalka, estragon, petržel a pažitka je jen pár příkladů z mnoha možností.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.