BLOG skleníky bureš

Pěstování česneku ve skleníku

list
Pěstování česneku ve skleníku

V hlubinách zimy se moc zahradničit nedá, avšak existuje jedna plodina, která může být pěstována i v nevytápěném skleníku. Tato rostlina je velmi lukrativní a více než zdraví prospěšná.

Zahrada a česnek v ní

Česnek nejen odhání upíry, ale má mimo to neuvěřitelné léčivé schopnosti. Testování jeho DNA naznačuje, že se pěstuje a používá už více jak 10 000 let. Během tohoto období se používal a používá jako základ domácího léčení a je antifungální, antiseptický a imunitní posilovač. Čistí krev, a to je dobré pro vaše srdce. Používá se i k léčbě průjmu, chrání před infekcemi, může být použit k zastavení infikování ran. Je to silný antioxidant, o kterém se předpokládá, že interferuje s nádorovou aktivitou u některých typů rakoviny.

Původně se česnek používal k nápravě kurdějí, anémie a zlepšení celkového zdraví. Byl to běžný lidový lék proti tuberkulóze a bronchitidě a byl také používán k léčení plic.

Je to přírodní odpuzovač hmyzu a škůdců, který se používá k boji se mšicemi, molicemi, pavouky, komáry a můrami, takže je to dokonce dobrá plodina pro udržení skleníku přes zimu bez těchto škůdců.

Je to také mocný spojenec v boji proti nachlazení a chřipce.

Snadno roste

Česnek se velmi lehce pěstuje zasazením stroužku. Nesnažte se pěstovat z palic, které si koupíte v supermarketu, i když začínají pučet. Často pocházejí z dalekých břehů a nemusí být vhodné pro tuzemské klimatické podmínky a mohou dokonce skrývat nové škůdce nebo nemoci. Místo toho si vyberte dobré zahradní odrůdy od renomovaného dodavatele.

Česnek před výsadbou dezinfikujeme směsí síranu měďnatého a vody v poměru 15 gramů na 10 litrů.

Rostlina a čas

Pokud váš skleník není během zimy nepřístupný a dočista pohřben ve sněhu, a váš kompost není zamrzlá hromada, pak je výsadba česneku skvělým zimním projektem.

Jednoduše zasaďte jednotlivé stroužky do samostatných květináčů a přihnojte kvalitním kompostem, umístěte je do nevyhřívaného skleníku.

Jakmile bude půda po zimě venku rozmrzlá, přesaďte své česneky do ní.

Nyní už nezbývá nic, než jen čekat na bohatou úrodu.

Sklizeň

Když se dolní listy zbarví na žlutou, můžete začít se sběrem.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.