BLOG skleníky bureš

8 výhod polykarbonátového skleníku

list
8 výhod polykarbonátového skleníku

V posledních letech se polykarbonátové skleníky staly stále více populární a zdá se, že předjímají sklo jako hlavní materiál používaný k zakrytí skleníků. Tento článek zdůrazňuje několik hlavních výhod spojených s nákupem polykarbonátového skleníku.

1. Lepší izolace

Snad nejdůležitějším aspektem polykarbonátu je to, že poskytuje vašemu skleníku lepší izolační vlastnosti než běžný skleněný skleník. Plast má lepší vlastnosti zadržování tepla než sklo a díky polykarbonátovému materiálu se ztrácí méně tepla než u skla. To znamená, že celkově levné polykarbonátové skleníky mají vyšší průměrnou teplotu než tradiční skleněné skleníky. Je to ekonomičtější, protože polykarbonát udržuje rostliny v teple a provoz je mnohem nákladově efektivnější.

Toto zvýšené množství tepla je klíčem k celkovému výkonu a účinnosti skleníku.

2. Delší trvanlivost

Přední vlastností polykarbonátového materiálu je, že vydrží opravdu mnoho let. Materiál je také pevnější než sklo, což je předpoklad menšího poškození a uvolnění v rámu. Vzhledem k tomu, že polykarbonát je mnohem lehčí než sklo, je jeho montáž a manipulace s ním mnohem snadnější. 

Sklo je složitá složka, pokud jde o vytváření skleníku, a vyžaduje hodně dovedností a pozornosti; proto se obvykle provádí dodavateli. Polykarbonátový skleník je tak jednoduchý na výměnu, že můžete provést drobné potřebné opravy sami, aniž byste se museli strachovat, že něco rozbijete.

3. Odolný vůči rozbití

Na rozdíl od skla dokáže plast odolat nárazům i krupobití a to vše bez porušení nebo vykazování jiných známek poškození. To je ideální, pokud máte děti nebo vnoučata, které si rády hrají venku. U skleněných skleníků existuje vždy riziko rozbití okna. Dokonce i opatrní zahradníci mohou sklo náhodně rozbít!

4. Lepší difúze světla a ochrana proti UV záření

Protože plast je silnější než sklo, bude poskytovat lepší rozptyl světla než standardní skleněná tabule, což znamená, že se světlo rozptýlí ve skleníku mnohem rovnoměrněji. To je velkou výhodu při pěstování rostlin, protože ve všech částech skleníku bude stejné množství slunečního světla.

Není potřeba tedy používat žádné umělé osvětlení.

Polykarbonát je navíc UV filtr, což znamená, že chrání vaše rostliny před nadměrným vystavením škodlivému záření.

5. Prodloužená vegetační sezóna

Výhody polykarbonátových materiálů mají významný dopad na celkovou výkonnost skleníku, což primárně vede k prodlouženému vegetačnímu období a to má za následek mnohem větší výnosy po delší dobu. Tím se vám za krátkou dobu vrátí peníze, které jste do skleníku investovali.

6. K dispozici je více tvarů a velikostí

Další výhodou je, že polykarbonátové skleníky mají mnoho tvarů a velikostí. Někteří prodejci dokonce nabízejí modulární design, který lze rozšířit nebo snížit v závislosti na tom, co přesně potřebujete. Vzhledem k široké nabídce na trhu, není složité vybrat si přesně to, co potřebujete.

 7. Rychlejší instalace

Další významnou výhodou je, že instalace plastových skleníků je poměrně rychlá. 

8. Cena

V součesné době se dají plastové skleníky koupit opravdu za rozumné peníze. Ceny oproti dobám minulým velmi klesly a k lepšímu se změnil i vzhled skleníků.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.