BLOG skleníky bureš

Jak používat skleník: Krok za krokem

list
Jak používat skleník: Krok za krokem

Existuje několik typů a stylů skleníků, od volně stojících až po naklápěcí. Volně stojící konstrukce jsou umístěny na vašem dvorku a naklápěcí mají pouze tři stěny; Čtvrtá je zeď stávající struktury – tj. váš dům. Výběr je pouze na vás…

Vyberte si styl skleníku, který bude vyhovovat vašim potřebám

Volně stojící struktury potřebují vyšší úroveň prostoru než úroveň naklápěcí struktury. Šikmé struktury jsou dobrou volbou pro ty, kteří mají k dispozici malý prostor. Je ale potřeba mít na paměti, že ta jedna zeď vám do skleníku nedostane žádné přirozené sluneční světlo.

Pečlivě vyberte umístění skleníku

Bez ohledu na typ skleníku, který si vyberete, je zásadní, aby místo pro něj mělo maximální dostatek světla, protože přírodní UV paprsky jsou potřebné pro všechny druhy rostlin, bez nich by to prostě nešlo …

Druhou možností, je aplikovat si dovnitř pěstovací světla, která zajistí, že vaše rostliny dostanou potřebnou denní dávku UV záření a teploty, a budou skvěle prospívat. Nejběžněji nakupovaným typem rostoucích světel bývají LED světla, která jsou efektivní a nespotřebují tolik elektřiny na provoz.

Zkontrolujte cirkulaci vzduchu

Každá rostlina, kterou budete pěstovat, bude pro přežití potřebovat určitou dávku proudícího vzduchu. Čistý vzduch je pro rostliny stejně důležitý jako pro nás, pro lidi. Někteří zahrádkáři zvyšují ventilaci ve skleníku pomocí ventilátorů či automatických otevíračů oken.

Zkontrolujte, zda nedochází k narušení rostlin škůdci

Je určitě dobré si nainstalovat ochranu proti hmyzu kolem jakéhokoli otevřeného prostoru (otvoru) – to zahrnuje nejen dveře, větrací otvory a vodní systémy. Zabráníme tak například napadení skleníku mšicemi.

Správná vegetační období

Na jaře zasejte semena uvnitř skleníku. V létě začněte pěstovat květiny a malé rostliny. Na podzim začněte pěstovat sezónní rostliny a v zimě pěstujte rostliny odolné vůči chladu.

Na závěr

Rostoucí náklady dnešní společnosti mohou být pro domácnost obtížné a stresující. Snížením rozpočtu na potraviny a zavedením čerstvých domácích produktů do svého jídelníčku získáte nejen finanční výhody, ale i fyzické výhody.

Navíc, bylo prokázáno, že čerstvá zelenina obsahuje vyšší koncentraci vitamínů a minerálů než jejich zmrazené nebo konzervované protějšky. A to už stojí za to o tom přemýšlet!

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.