BLOG skleníky bureš

Co na podzim do skleníku?

list
Co na podzim do skleníku?

S ranním chladem v srpnu a prodlužujícími dny nekončí naše možnosti, jak využít skleník i během podzimních měsíců, abychom obohatili svůj jídelníček o čerstvou zeleninu. I když se na podzim hlavně sklízí to, co již bylo vypěstováno dříve, také koncem léta a začátkem podzimu je možné vysít semínka, nebo nasázet sazeničky a za několik týdnů sklízet čerstvou úrodu.

Vysít lze třeba ředkvičky, různé druhy salátů jako je hlávkový salát, rukola, kozlíček polníček a roketa, dále špenát, mangold, čínské zelí, kedlubny, ředkev, fenykl, nebo čekanku. Neprohloupíte ani s výsevem bylinek, třeba pažitky, nebo kopru. A pokud milujete slaďounké malé mrkve, ze semínek vám za pár týdnů vyrostou i ony. Na podzim si ale může vysít také zeleninu na jarní sklizeň, třeba ozimou cibuli, špenát, listovou petržel, ozimý salát a dále si připravit sazenice kapusty, květáku, kedlubnů a další zeleniny.

Alternativou, jak urychlit růst a zkrátit si dobu pěstování, je použití sazeniček. Díky nim budete mít čerstvou zeleninu raz dva. A jaké sazeničky dát do podzimního skleníku? Uspějete třeba s květákem, kedlubny, pórkem, hlávkovou kapustou či hlávkovým salátem. I když se jmenuje jarní cibulka, zasadit si ji můžete i na podzim a získáme minimálně chutnou nať. A na podzim je také čas, kdy si vysadit nové odnože jahod.

Během podzimních měsíců bývá poněkud nevyzpytatelné počasí. Někdy je vedro jako v létě a rostliny ve skleníku je třeba chránit před příliš vysokými teplotami zastíněním, jindy se v noci teploty začínají nebezpečně snižovat. Sledovat, jaké počasí bude specificky tam, kde skleník máte, je tak v podstatě povinnost. Pokud je chladno a vy nemáte ve skleníku možnost si přitápět, tak rostliny alespoň přikryjte, například netkanou bílou textilií. Nezapomínejte na pravidelnou zálivku a také na větrání skleníku ve dnech, kdy ještě není chladno.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.