BLOG skleníky bureš

Skleník v červenci

list
Skleník v červenci

Ani letní horko nemusí vyřadit skleník z permanence. Sklízí se v něm dříve nasázená zelenina, hlavně cibule a česnek, ale také luštěniny. Pokud jste nepřesadili rajčata ven na záhony, je třeba se jim i ve skleníku pravidelně věnovat. To znamená, že je vhodné je vyvazovat na tyčky, nebo jiné konstrukce, případně zaštipovat. Podporu a vyvázání potřebují také papriky. Je také čas na ošetření salátových okurek a rajčat proti škůdcům a případně i plísním. Rajčata, okurky a cukety je rovněž dobré přihnojovat.

Zálivka by u rajčat neměla zasahovat listy, protože pak mají rajčata sklon k plísním. Ve sklenících je třeba dávat pozor na optimální vlhkost a také teplotu. V příliš horkých dnech je nutné používat žaluzie, nebo rohože k zastínění. Posloužit vám může rovněž bílý nátěr na sklech, na něž dopadá nejvíce slunečního záření. Nezapomínejte skleník pravidelně větrat, ale pozor, abyste to nepřehnali. Příliš velký průvan nemají rády papriky ani okurky. Otevřená okna jsou ale třeba, pokud vám kvetou dříve nasazené rostliny, které potřebují opylování. V červenci jsou většinou nejteplejší noci roku, takže větrat můžete i během nocí. Ale sledujte předpověď, abyste rostlinám zbytečně neublížili. I v létě se může silně ochladit. Nezapomínejte ani na plevel, které ho je třeba se pravidelně zbavovat.

Pokud se budete o rajčata a okurky dobře starat, koncem července vám to oplatí svými plody. Máte-li ve skleníku bylinky, měli byste je ostříhat ještě předtím, než začnou kvést. Pokud je necháte vykvést, snížíte tím jejich aromatičnost. A to by byla škoda. Můžete je usušit, nebo zmrazit. Sklízí se i další plody, například tykve a jahody. U jahod je také čas na vysazení nových sazenic. Můžete si také předpěstovat sazenice na další měsíce, například čínské (pekingské) zelí, květák a špenát, ale také saláty pro podzimní úrodu.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.