BLOG skleníky bureš

Skleník v květnu

list
Skleník v květnu

Květen je ve skleníku časem první sklizně, ale také mohutnějšího sázení rostlin, které jsou citlivé na teplotu, takže se pro jistotu v nevyhřívaném skleníku sází až po ledových mužích. Mezi takové citlivky patří papriky, rajčata a salátové okurky. Do kuchyně už ale můžete nosit i vlastní skleníkovou úrodu, hlavně první hlávkový salát, ředkvičky, kedlubny a špenát. Můžete ale pokračovat i v pěstování vlastní sadby. Pokud jste si zasázeli jahodníky, velmi pravděpodobně jsou koncem května už odkvetlé. Aby se vám plody neumazaly od hlíny, je dobré si jahodníky podložit slámou, a to nejen na záhonech, ale i v zavěšených květináčích.

Zvyšující se teplota vede k častějšímu větrání, což ale může provázet i výskyt nejen užitečného, ale také škodlivého hmyzu. A kromě toho, co chcete, samozřejmě roste i spousta plevele. Nezapomínejte pravidelně zalévat, protože sluníčko už vnitřek skleníku dokáže pěkně rozehřát. Hlavně také rostlinky, které se pnou do výšky, nezapomeňte podpořit tyčkami, mřížkou nebo kruhovou oporou.

Na venkovní záhony se přesazují ze skleníku sazenice růžičkové i klasické kapusty, zelí, koncem května také papriky, cukety, patizony a rajčata. Určitě už ze skleníku vyndejte ven všechny květináče a truhlíky se zazimovanými okrasnými rostlinami a také sazenice balkonových květin.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.