BLOG skleníky bureš

Duben ve skleníku

list
Duben ve skleníku

Na stále teplejší počasí je třeba reagovat důkladným větráním. Ale protože aprílové počasí je vrtkavé, je dobré to ohlídat. Otevřít okno a odejít na celý den do práce není úplně dobrý nápad, protože ze sluníčka ráno může být odpoledne klidně sněhová přeháňka. Pokud nemáte systém automatického větrání, buďte opatrní.

Pokud jste zatím nestihli odplevelit záhony, už s tím dál nečekejte. V záhonech by nemělo zůstat nic z loňských rostlin. Důkladná likvidace rostlinných zbytků předejde zavlečení chorob a škůdců k novým rostlinám.

I v dubnu se vysévají semena na pěstování sazeniček, ale stále víc se už sází také zelenina určená na konzumaci. Sází se třeba cibule, česnek, ředkvičky, bílá ředkev, zahradní fazole i další zelenina. Můžete si také předpěstovat květiny, třeba muškáty, nebo petúnie, které si chystáte vysazení do truhlíků a květináčů v květnu a červnu. Do temperovaného, nebo aspoň před mrazem chráněného skleníku může v dubnu vysadit také naklíčené brambory a jahodníky. Duben je i časem vysetí různých bylinek. Někdo už sází také rajčata. Ale pozor na hlídání teploty, aby vám nic nezmrzlo.

Když ve skleníku necháváte na zimu okrasné rostliny, podle počasí je můžete začít pomalu stěhovat na jejich místa.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.