BLOG skleníky bureš

Březen ve skleníku

list
Březen ve skleníku

Každý měsíc je pro práci ve skleníku významný něčím jiným. Březen je měsícem, kdy se každý dobrý zahrádkář už intenzívně připravuje na jarní období na zahradě. Ve skleníku mu v té době již často rostou první sazeničky zeleniny, bylinek, ale také květin, které se chystá vysadit hned, jak bude venku dostatek tepla. Zároveň si může také začít pěstovat první ranou zeleninu na přímou konzumaci ze semen, například mrkev, ředkvičky, pažitku.

Ale březen je také čas, kdy je dobré skleník důkladně uklidit a vydezinfikovat, pokud jste to už neudělali na podzim. Určitě je čas na umytí skel uvnitř i zvnějšku, aby se mělo slunce šanci dostat k rostlinám. Pokud jste nevyměnili substrát, což by se mělo dělat minimálně jednou za několik let, je dobré ho obohatit aspoň o kompost. Samozřejmě ne tam, kde už máte něco nasázeného.

Pokud nemáte skleník vytápěný, je třeba pořádně hlídat teplotu uvnitř skleníku. Březnové noci mohou být ještě mrazivé, takže je někdy třeba teplotu zvýšit. Buď elektrickým topením, nebo třeba i jen zapálenou svíčkou. Skleník na chladnějším místě si můžete také zateplit zejména ze severní strany polystyrenovými deskami. Naopak, pokud je přes den teplo, můžete začít opatrně větrat.

Sdílet tento příspěvek

Další články ↓

Nemoci okurek ve skleníku

Nemoci okurek ve skleníku

Okurky patří u nás k nejpopulárnějším druhům zeleniny, ať už jde o salátové, nebo určené k nakládání. Okurky proto nechybí v téměř žádném českém skleníku,

► Číst dále

Neváhejte a poptejte naše SLUŽBY?

list
logo Skleníky BUREŠ

Vyplňte nezávazně poptávkový formulář

Nebo nám můžete i zatelefonovat

AKCE na Skleníky

Přinášíme Vám dočasnou akci na vybrané skleníky. Neváhejte a nakupte naše kvalitní zahradní skleníky.