okurky

Plísně na okurkách ve skleníku

Okurky jsou velmi chutné a zdravé, a navíc z 90 % tvořeny vodou, což znamená, že jsou nízkokalorické a můžeme je konzumovat i při redukčních dietách. Mají vysoký obsah vitamínů a obsahují mnoho minerálních látek. Jsou močopudné a pomáhají s odvodňováním organismu. Dobře působí i na krevní oběh.

Pokračovat ve čtení

housenka

Housenky ve skleníku

Motýli, ti mají přístup do skleníku téměř neustále. Zejména pak tím, jak často se v něm větrá. Motýli mohou v klidu naklást vajíčka a ty se následně promění v hladové housenky, které mohou zničit vekou část úrody. Nám pak nezbývá, než často kontrolovat spodní částečky listů a vajíčka například přenášt ven. Dobrou prevencí je umístění drobných sítí do větracích otvorů.

Pokračovat ve čtení

chilli papričky

Chilli papričky ze zahrady i ze skleníku

Papriky obecně patří mezi nejoblíbenější zeleninu vůbec. Jejich pěstování však není hračka, a to díky velkému množství tepla, které papriky potřebují již od samotného semínka. Jakmile ale skončí zima a přeženou se i ledoví muži, můžeme je pěstovat venku i ve skleníku. My se dnes budeme zabývat papričkami chilli.

Pokračovat ve čtení

žížala

Žížala, nejlepší přítel zahrady

Charles Darwin kdysi prohlásil: „Je možné pochybovat o tom, že existuje mnoho jiných zvířat, která hrály tak důležitou roli v dějinách světa, stejně jako tato nízko organizovaná stvoření.“

Pokračovat ve čtení

hrozny

Skleníkové plísně a jak s nimi zatočit

Plísně jsou typy hub, které rostou nejlépe v teplém a vlhkém prostředí. Většina hub se rozmnožuje a šíří prostřednictvím  spór. Spóry se vynoří z plodových těl hub a jsou nejčastěji rozptýleny ve větru nebo transportovány vodou. Podobně jako semena rostlin mohou spóry přežít podmínky prostředí, které nevedou k růstu plísní, a začnou růst, až přijde jejich čas.

Pokračovat ve čtení